spettan

Direktlänk till inlägg 17 januari 2010

Oliv- & rosmarinbröd

Av spettan - 17 januari 2010 18:20

Bästa receptet på foccacian hittils av alla olika recept jag provat. 


12 g jäst

2 dl ljummet vatten

5 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 tsk honung

2 msk olivolja

1/2 tsk finhackad rosmarin

1 dl svart oliver


Smula jästen i en bunke, slå på vatten och rör ut jästen.

Rör först ner lite av mjölet, sedan salt, honung, olivolja och rosmarin.

Arbeta in resterande mjöl och arbeta till en slät och smidig deg.

Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 minuter.

Stjälp upp degen på en bakpappersklädd plåt som är oljad och tunt strödd med salt.

Låt jäsa 30 minuter.

Strö på oliverna och tryck ner dem i degen.

Ringla lite olja över och strö över ett tunt lager salt.

Grädda i 225° ca 20 minuter.

Låt svalna under bakduk.


    



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards