Direktlänk till inlägg 17 januari 2010
Bästa receptet på foccacian hittils av alla olika recept jag provat.
12 g jäst
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk honung
2 msk olivolja
1/2 tsk finhackad rosmarin
1 dl svart oliver
Smula jästen i en bunke, slå på vatten och rör ut jästen.
Rör först ner lite av mjölet, sedan salt, honung, olivolja och rosmarin.
Arbeta in resterande mjöl och arbeta till en slät och smidig deg.
Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 minuter.
Stjälp upp degen på en bakpappersklädd plåt som är oljad och tunt strödd med salt.
Låt jäsa 30 minuter.
Strö på oliverna och tryck ner dem i degen.
Ringla lite olja över och strö över ett tunt lager salt.
Grädda i 225° ca 20 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|