spettan

Direktlänk till inlägg 6 november 2012

Pecannötpaj med hallonsås

Av spettan - 6 november 2012 19:43

Så enkel och god, har en bit kvar i frysen, få se när den sista biten försvinner. Receptet kommer från Chokladfabriken. Jag valde att dubblat satsen, så att den blir perfekt till en vanlig form med löstagbar botten. Hallonsåsen tycker jag inte behövs,


Pajskal

140 g pecannötter

80 g råsocker (1 dl)

40 g rumstemperarat osaltat smör

20 g vetemjöl (2 msk)


Mörk tryffel

240 g mörk choklad

300 g vispgrädde (3 dl)

40 g äggula (3 st)

100 g osaltat smör


Hallonsås

200 g hallon (4 dl)

30 g florsocker (ca 6 msk)


Krossa pecannötterna grovt med en kavel eller i en mortel och blanda med resten av ingredienserna.

Tryck ut blandningen i formen och grädda i 200° i ungefär 5 minuter.

Låt skalet svalna helt, annars flyter tryffeln ut.


Hacka chokladen fint.

Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör massan slät, tillsätt äggula och smör och rör allt slätt igen,

Häll tryffeln över bottnen och låt pajen stelna i kylen i ungefär 2 timmar.


Mixa hallonen till en sås, söta sedan med florsockret. Häll inte i allt socker på en gång, provsmaka dig fram.


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards