Direktlänk till inlägg 14 december 2009
Tilltugg till glöggen, receptet kommer från blossa.se.
2 dl hela och skalade mandlar
2 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
½ dl solrosfrön
2 tsk kanel
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 äggvita
2 msk honung
1 dl russin och torkade tranbär
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda nötter och solrosfrön. Rör i kryddorna och salt. Vispa äggvitan lätt. Blanda neräggvitan och honungen i nötterna och rör om så att de täcks väl. Sprid ut dem i en långpanna ochrosta i ugnen i 15–20 minuter. Rör om då och då.Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Rör i russinen och de torkade tranbären.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|