spettan

Direktlänk till inlägg 14 december 2009

Kanel och honungsrostade nötter

Av spettan - 14 december 2009 21:22

Tilltugg till glöggen, receptet kommer från blossa.se.



2 dl hela och skalade mandlar

2 dl cashewnötter

1 dl jordnötter

½ dl solrosfrön

2 tsk kanel

1 tsk chilipulver

2 tsk salt

1 äggvita

2 msk honung

1 dl russin och torkade tranbär


Sätt ugnen på 200 grader.Blanda nötter och solrosfrön. Rör i kryddorna och salt. Vispa äggvitan lätt. Blanda neräggvitan och honungen i nötterna och rör om så att de täcks väl. Sprid ut dem i en långpanna ochrosta i ugnen i 15–20 minuter. Rör om då och då.Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Rör i russinen och de torkade tranbären.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards