Direktlänk till inlägg 14 december 2009
Det här receptet kommer från Allt om mat nr 20 2009.
Till 10 personer
1 kg laxfilé som varit fryst i 3 dygn
1 msk hela fänkålsfrön
2 msk salt
4 msk socker
1 krm vitpeppar
1 påse saffran (0,5 g)
1-2 msk konjak
2 dillkvistar
Ta bort benen från laxfilén och lägg den på ett fat.
Stöt fänkålsfröna i mortel.
Blanda salt, socker och kryddor.
Rör ut saffran i konjaken.
Gnid in laxen med kryddblandningen på köttsidan och lite på skinnsidan.
Droppa över saffransblandningen.
Strö över dillen och lägg i plastfolie eller lägg laxen i en plastpåse.
Lägg laxen i kylen ca 1 dygn.
Vänd laxen och grava den ytterligare 1 dygn.
Skär bort skinnet och skär i tunna skivor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|