spettan

Direktlänk till inlägg 14 december 2009

Saffransgravad lax

Av spettan - 14 december 2009 19:00

Det här receptet kommer från Allt om mat nr 20 2009. 


Till 10 personer

1 kg laxfilé som varit fryst i 3 dygn

1 msk hela fänkålsfrön

2 msk salt

4 msk socker

1 krm vitpeppar

1 påse saffran (0,5 g)

1-2 msk konjak

2 dillkvistar


Ta bort benen från laxfilén och lägg den på ett fat. 

Stöt fänkålsfröna i mortel.

Blanda salt, socker och kryddor.

Rör ut saffran i konjaken.

Gnid in laxen med kryddblandningen på köttsidan och lite på skinnsidan.

Droppa över saffransblandningen.

Strö över dillen och lägg i plastfolie eller lägg laxen i en plastpåse.

Lägg laxen i kylen ca 1 dygn.

Vänd laxen och grava den ytterligare 1 dygn.

Skär bort skinnet och skär i tunna skivor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards