Direktlänk till inlägg 2 mars 2010
4 portioner
1 kg högrev
6 msk ankfett (smör går bra)
5 gula lökar
4 msk smör
5 msk äpplecidervinäger
1 msk ljus sirap
10 urkärnade katrinplommon
50 cl mörk trappistöl
20 fina små lökar
3 lagerbad
4 kvistar timjan
2 skivor grovt bröd
4 msk senap
Dela plommonen och lägg dem i lite öl att dra i.
Skär köttet i stora grytbitar och finhacka den gula löken.
Bryn löken genomskinlig i smör.
Häll över i gryta.
Bryn sedan köttet i omgångar (så att köttet bryns och inte kokar) i ankfettet och lägg i grytan.
Skala smålökarna och bryn dem gyllene innan de också åker i.
Häll över vinäger, sirap, plommon och resterande öl så att kött och lök täcks.
Salt, peppra och tillsätt kryddor.
Bred senap på båda sidor om brödet och lägg skivorna ovanpå köttet innan du täcker med lock.
Brödet ska reda grytan och göra den härligt mustig.
Låt den sedan koka i ca 1,5 timme.
Högreven ska falla sönder när det är klart.
Serveras med ett rustikt surdegsbröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|