Direktlänk till inlägg 6 mars 2010
2 msk olivolja
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 morot, finhackad
5-6 dl grönsaksbuljong
1 msk jalapeño chili i lag, finhackad
2 msk linfrön, krossade
2 1/2 dl polentagryn
2 dl majskorn, små
2 tsk franska örter
salt & peppar
Låt lök, vitlök, paprika och morot få lite färg i en het kastrull med olivolja.
Slå på buljong, jalapeño och polentagryn och rör med träsked.
Låt polentan sjuda på svag värme under ca 5 minuter under ständig omrörning tills den släpper från kastrullväggarna.
Lägg på ett lock på kastrullen, dra den från värmen och låt polentan svälla en stund.
Lägg i majskorn, örter och linfrö.
Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar och låt svalna helt.
Stek biffarna i olivolja strax före servering.
Servera gärna med aijvar relish och gärna med ett gott hamburgerbröd.
Jag brukar byta ut majskorn till kantareller.
Recpetet kommer från DN.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|