Direktlänk till inlägg 25 april 2010
Vi äter ganska mycket köttfärs hemma hos oss. Dessa biffar står högt i kurs, enkelt och gott.
4-6 portioner
600 g nötfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl mineralvatten
1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
3/4 tsk vitpeppar
2 tsk timjan eller färsk salvia
1 ägg
Fyllning
2 msk tomatpuré
150 g chèvreost
olja och margarin till stekning
bakpapper
Blötlägg ströbröd i mineralvattnet.
Blanda samman alla ingredienser till färsen, inklusive ströbrödet.
Platta ut färsblandningen med händerna, jämt fördelat på bakpapper.
Bred över tomatpurén på köttfärsplattan.
Smula chèvreosten på ena kortsidan av plattan och vik över den andra delen genom att ta hjälp av bakpapprets hörn.
Nu har du en rektangulär köttfärsplatta, som du skär ut åtta fyrkantiga biffar av.
Tryck ihop kanterna med fingrarna så att inte fyllningen trillar ur.
Stek biffarna i olja och margarin, ca 3-4 minuter på var sida.
Klara för servering.
Receptet kommer från EN MAN EN KVINNA ETT KÖK av Katinka Svedberg & Lasse Anrell.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|