Direktlänk till inlägg 7 december 2009
4 personer
300 g tinat bladspenat
300 g gröna lasagneplattor
200 g grekisk fårost
lite smör till formen
Sås
25 g smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
lite riven muskot
salt & svartpeppar
Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ned mjölet.
Späd under kraftig vispning med mjölk och låt såsen sjuda under omrörning ca 3 minuter.
Smaksätt med muskot, salt och peppar.
Smörj en form och häll i lite sås.
Varva sedan plattor, spenatblad och smulad fårost med såsen.
Översta lagret ska vara sås och lite ost.
Grädda i 225° ca 30-40 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|