Direktlänk till inlägg 11 januari 2010
1 liter hönsbuljong
2 stora röda paprikor
2 stora gröna paprikor
1 stor gul lök
50 g margarin
1-2 msk mjöl
1-2 dl mjölk eller grädde
Hacka paprika och lök.
Fräs löken, utan att den får färg, tillsätt paprika.
Strö över vetemjöl och rör om, tillsätt buljongen och rör hela tiden.
Låt koka ca 15-20 minuter.
Tillsätt mjölken/grädden sist och låt koka upp.
Gjorde soppan idag, men med lite extra ingredienser som ca 50 g baconost, paprikapulver och persilliado. Det blev lyckat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|