spettan

Direktlänk till inlägg 7 februari 2010

Marinad till fisk

Av spettan - 7 februari 2010 12:27

Receptet kommer från kokboken Ät mej! av Wingårdh och Sjöberg. I kokboken har dom använt långafilé, jag brukar ta pangus- eller hokifilé. Om jag inte har chilisauce hemma brukar jag använda sambal oelek eller sambal badjak, funkar också.


4 portioner


1 dl olivolja

2 finhackade vitlöksklyftor,

1 msk curry

2 tsk hot chilisauce (asiatisk) 


Blanda marinaden och lägg i fiskbitarna.

Låt marineras i ca 1 5 minuter.

Salt och peppra innan du grillar på hög värme i ca 3 minuter på varje sida.


Obs! Stektiden varierar beroende på vilken fisk du väljer.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards