Direktlänk till inlägg 25 april 2010
4-6 portioner
600 g bland- eller nötfärs
3/4 dl ströböd
1 1/2 dl mineralvatten
1 liten finhackad gul lök
2 tsk salt
3/4 tsk vitpeppar
1/2 msk torkad basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
Fyllning
300 g smulad fårost
1/2-1 kruka grovhackad basilika
oliver
olivolja till stekning
olja eller margarin till form/långpanna
bakpapper
Blötlägg ströbröd i mineralvatten en stund för svällning.
Blanda alla ingredienser till färsen, inklusive det svällda ströbrödet.
Bred sedan färsblandningen jämt fördelad på ett bakpapper.
Skölj fårosten i kallt vatten, smula den sedan över färsen och sist den hackade basilikan.
Rulla nu ihop färsplattan till en rulle, precis på samma sätt som en rulltårta.
Rullar du på längden, lägg den i smord långpanna. Rullar du på kortsidan, lägg den i en smord sockerkaksform.
Tryck ner oliver på ovansidan och pensla ovansidan med olivolja.
Grädda i ugn, 200°, 45-55 minuter. Höj gärna värmen till 225° mot slutet, så att köttfärslimpan får en fin färg.
Receptet kommer från EN MAN EN KVINNA ETT KÖK av Katinka Svedberg & Lasse Anrell.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|