Direktlänk till inlägg 22 november 2010
4 portioner
400 g skinn- och benfri laxfilé
200 g färsk torskfilé
2 ägg
1/2 krm cayennepeppar
1/2 msk salt
vitpeppar
4 dl vispgrädde
1 dl skalade hackade räkor
finhackad dill
OBS! Tänk på att färsen ska vila några timmar innan de formas och kokas.
Skär fisken i bitar och kör dem i matberedaren tillsammans med ägg och kryddor.
Tillsätt grädden och kör tills du får en fin färs.
Smaksätt med salt och peppar.
Låt färsen vila i kylen några timmar.
Rör ned de hackade räkorna och dillen i färsen.
Forma ovala bullar med hjälp av sked som du doppat i hett vatten.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och ta den av värmen.
Lägg quenellerna, några i taget och låt sjuda sakta 10 minuter.
Serveras med vitvinssås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|