Alla inlägg under februari 2011
4 portioner - 94 kalorier per portion
115 g kycklingbröst i bitar
2 msk lime
1 msk soja
1 tsk flytande honung
175 g blandsallad
1 röd lök tunt skivad
1 stor morot, riven
1 endiv
1 knippa rädisor
1 msk sesamfrön
Dressing
3 msk yoghurt med låg fetthalt
1 msk lmejuice
1/2 msk soja
Trä kycklingen på åtta blötlagda grillspett.
Blanda lime, soja och honung. Pensla marinaden på kycklingen och låt dra i 15 minuter.
Sätt ugnsgrillen på hög värme och klä grillgallret med folie.
Grilla kycklingspetten i ugnen i 8-10 minuter eller tills kycklingen är klar.
Strö över sesamfrön över kycklingen.
Fick beröm av tandhygienisten, det hör inte till vanligheterna. Vanligast är att jag får skäll för att jag inte använder mellanrumsborstarna som jag ska. Inte för att jag har gjort det nu heller, men något har jag lyckats med, utan att veta vad jag har gjort!
Kom hem med ett par härliga skor till våren, för endast 255 kronor.
4 portioner - 98 kalorier per portion
Jag bytte ut lagerblad till limeblad och pärlgryn till kornris.
2 tryck olivolja på sprayflaska
1 hackad gul lök
2 morötter, ca 115 g skuren i småbitar
2 selleristjälkar, skivade
1 potatis, ca 55 g skuren i småbitar
40 g snabbkokta pärlgryn
8 1/2 dl grönsaksbuljong
1 kryddbukett bestående av persilja, timjan och lagerblad
peppar
1 1/2 dl mellanmjölk
1 msk hackade färska kryddor, t.ex persilja, gräslök och oregano
2 msk yoghurt med låg fetthalt till servering
Hetta upp en stor kastrull och spraya med olja.
Lägg lök, morötter, selleri och potatis och koka på låg värme och under flitig omrörning i 5 minuter.
Skölj pärlgrynen och lägg dem i kastrullen tillsammans med kryddbuketten och peppar efter smak.
Häll på buljongen.
Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen så att den sjuder. Lägg på ett lock och sjud i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Ta bort kryddbuketten, rör i mjölken och värm försiktigt i 3 minuter.
Blanda i hackade örter och smaka av.
4 portioner - 94 kalorier per portion
115 g gula eller röda körsbärstomater
85 g laxfiléer skuran i små tärningar
1 stor mogen mango skuren i små tärningar
2 msk apelsinjuice
1 msk soja
115 g blandade sallatsblad
1/2 gurka skuren i stavar
6 salladslökar hackade
Dressing
4 msk yoghurt
1 tsk soja
1 msk finrivet apelsinskal
Trä laxbitar, tomater och hälften av mangobitarna på fyra spett.
Blanda apelsinjuice och soja i en liten skål och pensla spetten.
Marinera i 15 minuter och pensla sedan spetten med resten av blandningen minst en gång till.
Lägg upp grönsakerna på fat.
Sätt ugnsgrillen på hög värme och klä gallret med folie.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Lägg laxspetten på grillgallret, pensla med marinaden igen och grilla i 5-7 minuter eller tills laxen är genomstekt. Vänd spetten efter halva tiden och pensla en sista gång med marinaden.
Jag bytte ut laxen mot torsk men då stämmer inte kalorierna som ovan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|