Alla inlägg under juni 2011
Fulaste bussen i huvudstaden?; - det måste det vara! Sätet närmast fönstret saknade ryggstöd, nät från hyllorna hängde ner och mycket annat. Men hem kom jag.
Akut besök till naprapaten i dag. Tack Lisa, för att du kunde klämma in mig i ditt fullspäckade schema. Du räddade min dag.
Du kan ta en genväg och välja att göra vaniljkrämen med pulver, det gjorde jag.
25 g jäst för söta degar
3 dl kall lättmjölk
3/4 dl strösocker
2 ägg
150 g smält avsvalnat smör
11-12 dl vetemjöl
Rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt socker, ägg och 11 dl vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Jäs ca 40 minuter.
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker ca 90 g
Blanda samman.
Kavla ut hälften av degen till en platta, 30 x 40 cm.
Lägg den i formen klädd med bakplåtspapper.
Bred på vaniljkrämen.
Kavla ut resten av degen.
Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
Skär rullen i 24 skivor som du ställer i rader på degplattan med vaniljkräm.
Låt jäsa 1 timme.
Vaniljkräm
3 dl standardmjölk
3 msk strösocker
1 1/2 msk maizena
4 äggulor
2 tsk äkta vaniljsocker
Koka ihop mjölk, socker, maizena och äggulor under vispning till en kräm. Tillsätt vaniljsocker. Låt kallna i vattenbad under lock.
Pensla bullarna med ägg.
Grädda på nedersta falsen i ca 25 minuter.
Skär till rutor.
Blanda florsocker och vatten till glasyr och ringla över bullarna.
Receptet kommer från tidningen salt & peppar nr 2 2011.
Nostalgi från Myntkabinettet. Jag kommer i håg vad jobbigt det var att packa mjölktetrorna, var nästan lite som ett pussel. Det är betydligt enklare i dag. Men det var snyggare design förr!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|