Direktlänk till inlägg 14 januari 2021
Det blir mycket bakande just nu.
Dag 1:
10 g jäst
2 dl vatten
1 dl öl
2 dl vetemjöl
Dag 2:
3 dl vatten
1,5 tsk salt
1 dl rapsolja, kallpressad
10-12 dl vetemjöl
Dag 1:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt öl och mjöl. Rör till en slät smet och låt den stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag.
Dag 2:
Värm vattnet till 37°. Blanda försmeten med vattnet, salt, olja och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Forma degen till två limpor som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 min. Sätt ugnen på 250° varmluft.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 20 min. Sänk ugnsvärmen till 175° och grädda ytterligare ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.
Recept från Allt om Mat
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|