Alla inlägg under januari 2021
Så enkelt och gott. Bara röra ihop och typ hälla ner en härlig trådig deg i grytan!
Ingredienser:
440 g vetemjöl (7,5 dl) (jag väger och använder Ramlösas mjöl, upptäckt att det är skillnad på mjöl och mjöl)
370 g rumstempererat vatten (3,7 dl)
1,5 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
- Rör samman alla ingredienser till en ganska kladdig deg.
- Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-16 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig ugn och sätt in en tom gjutjärnsgryta (minst 2 liter) i ugnen i 30 minuter.
- Lägg fram ett bakplåtspapper, mjöla det rikligt och häll på degen. Vänd ihop den så att den har mjöl på alla sidor, knåda inte.
- När grytan är varm, lägg hela bakplåtspappret med degen i grytan. Baka med lock i 30 minuter och sen utan lock i 10-15 minuter.
Receptet har jag hittat hos Brinken bakar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|