Alla inlägg under december 2009
Gick en sväng på stan efter jobbet idag. Det gick över förväntan att hitta de sista julklapparna. Inte säkert att det var det sista, eftersom det kommer att bli en tur till på stan, så vi får väl se! Köpte ett par mysiga varma vantar till mig själv, som passar bra i det vintriga vädret som råder. Det var mycket rea redan nu, speciellt på H&M, men ack så mycket folk. Plockade på mig en del saker, men lade tillbaka, eftersom kön var megalång, så då fick det vara. Men vad kan man förvänta sig så här dan före dan!
...läsa Aftonbladet om Jesper Björnlund, vårt OS-hopp.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/article6320226.ab
...får svara på mycket frågor, en del kan dom uppleva som onödiga vilket märks väldigt tydligt! Som imorse när bussen kom till vår hållplats, stod det inget på displayen, vart den skulle. Vilket omedelbart skapar oro bland oss resenärer. Eftersom jag klev på först och satt långt fram så hörde jag alla frågor. Som t.ex åker du dit, stannar du där m.m Detta upplevs som onödigt för busschaufförerna, eftersom på vår hållplats är det endast motorvägsbussar som stannar. Men det händer faktiskt att dom stannar på fel hållplatser, så ursäkta att vi frågar. Det har även hänt att busschaufförerna inte kan vägen och hamnar på villovägar. Då ryar i och för sig halva bussen, men då det hänt så har det alltid varit försent och då blir det oftast en extra tur. Det här är inget klagomål, bara en iakttagelse. Tack alla busschaufförer som kämpar i den halka och modd som nu råder.
Whiskyn ger knäcken en ny och spännande smak.
2 dl strösocker
2 dl sirap ljus
2 dl vispgrädde
0,5 dl whisky, rökig (t.ex. Laphroaig)
1 msk smör
3 msk sötmandel
1 Blanda socker, sirap, grädde och whisky i en vid kastrull eller stekpanna. Koka knäcken kraftigt utan lock tills den är 124°, beräkna 2o min. Rör då och då.
2 Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
3 Ställ knäckformarna på en bricka. Lyft av kastrullen från värmen och blanda i smör och mandel. Klicka smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar. Låt knäcken kallna.
4 Förvara knäcken med smörgåspapper mellan lagren i en burk med lock. Låt stå i kylen.
Receptet kommer från Allt om mat.
Nu ska jag planera in en dag för mig själv. Eller ska jag dela upp det på olika dagar, ska jag ta det före eller efter jul, det är frågan. Men när jag väl ringer och bokar tid så löser det sig säkert med automatik, för det är inte säkert jag får de tider jag vill ha!
Ska boka tid för
Ansiktsbehandling i sköna 90 minuter - bykayo
Saltrum i sköna 40 minuter - http://www.stockholmsaltrum.se
Saltrum är en naturlig behandling för personer med upprepade förkylningar, astma, allergi eller hudsjukdomar. Ett saltrum är ett rum invändigt beklätt med salt, med mikroskopiskt små saltpartiklar i luften. Saltterapi stimulerar luftvägarnas försvarsmekanismer och har en antiinflammatorisk verkan.
Det ser faktiskt väldigt vilsamt ut när jag tittar på deras hemsida, ska bli spännande att prova. Eftersom jag dragits med en förkylning i två månader snart, så kan det var värt ett försök. Det är synd att öppettiderna är från 17:00 på vardagarna, eftersom det hade passat mig utmärkt att gå vid lunchtid.
4 portioner
4 sillfiléer, urvattnade
1-2-3-lag:
1 del ättika 12%
2 delar vatten
3 delar socker
1 msk hela nejlikor
3 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
1 dl Dufvenkrooks Original
glögg till en halv liter lag
1 st rödlök, skivad
Gör så här:
Koka upp vatten, ättika, socker, nejlika, lagerblad och kryddpeppar.
Låt svalna och smaka av med glögg. Lägg i sillfiléerna och den
skivade rödlöken. Låt stå i kylen över natten.
Receptet kommer från dufvenkrooks.se.
Fortfarande insnöad, den lilla stig som jag typ skidat fram, är på väg att försvinna igen...för det kommer mera snö! Såg på tidningslöpet att det ska fortsätta snöa, vi får väl se om det stämmer, det är ju bara en prognos!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|