spettan

Direktlänk till inlägg 21 maj 2020

Nyskördat blev rabarberpaj

Av spettan - 21 maj 2020 21:32

Hade precis med rabarber till en paj. Får vara glad åt det lilla man får.

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 krm flingsalt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
500 g rabarber

Smuldeg:
Blanda mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
Skär rabarbern i centimetertjocka bitar.
Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela frukten över degen och avsluta med resten av smulorna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2020 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards