Direktlänk till inlägg 26 november 2009
Italieninspirerad hård nougat. Detta recept kommer från Vinterns goda ting av Anna Bergenström & Fanny Bergenström. Mumsfillibabba, säger jag!
Värm ugnen till 160°.
Smörj en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm,
Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i formens botten.
Lägg i en skål 100 g oskållad mandel, ca 50 g pistagenötter, 1/2 tsk kanel och knappt 1 dl vetemjöl.
Blanda 125 g (1 dl) honung med 1 1/2 dl strösocker i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp blandningen försiktigt så att honungen smälter och låt sedan koka kraftigt i 1 minut.
Lyft kastrullen åt sidan och lägg i 100 g mörk blockchoklad i bitar.
Låt stå tills den smält, blanda i nötterna.
Fördela smeten i formen och grädda i ca 30 minuter.
Låt kallna och skär i bitar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|