spettan

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Panaforte

Av spettan - 26 november 2009 21:25

Italieninspirerad hård nougat. Detta recept kommer från Vinterns goda ting av Anna Bergenström & Fanny Bergenström. Mumsfillibabba, säger jag!


Värm ugnen till 160°.

Smörj en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm,

Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i formens botten.

Lägg i en skål 100 g oskållad mandel, ca 50 g pistagenötter, 1/2 tsk kanel och knappt 1 dl vetemjöl.

Blanda 125 g (1 dl) honung med 1 1/2 dl strösocker i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp blandningen försiktigt så att honungen smälter och låt sedan koka kraftigt i 1 minut.

Lyft kastrullen åt sidan och lägg i 100 g mörk blockchoklad i bitar.

Låt stå tills den smält, blanda i nötterna.

Fördela smeten i formen och grädda i ca 30 minuter.

Låt kallna och skär i bitar.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards