Direktlänk till inlägg 8 november 2009
ca 1 kg fryst oxfilé
Blanda 2 msk socker, 3 msk salt, 2 msk cognac i en låg form.
Putsa filén, låt den ligga på hushållspapper så att den inte är blodig när den läggs i marinaden. Rulla filén i pepparmix och lägg i formen. Låt stå ett dygn. Dela upp filén i mindre bitar som du sedan fryser in. För att få riktigt tunna skivor, skivar du den när den fortfarande är fryst.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|