spettan

Direktlänk till inlägg 3 december 2010

Varmrökt röding med hjortronkräm på tunnbrödskex

Av spettan - 3 december 2010 14:30


Spännande kombination med röding till whiskyglögg. (Receptet går även att göra med t ex rökt strimlad renstek istället för fisk)


1 rektangulärt tunnbröd + 1 msk olivolja till pensling

100 g varmrökt röding eller annan varmrökt fisk

2 msk hjortronsylt

1 msk crème fraiche

salt & peppar

citron

dill till garnering


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Skär trekanter av tunnbrödet och pensla med olivoljan.

Rosta i ugnen tills de har fått en fin gyllenbrun färg och låt svalna.

Plocka fisken fri från ben, blanda samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar och lite pressad citron.

Gör sedan små ägg av smeten och lägg på den breda sidan av tunnbröden, garnera med liten dillvippa. 


(Ev. kan man garnera med en miniklick hjortronsylt, för lite mer färg).


Receptet kommer från www.dufvenkrooks.se


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards