spettan

Direktlänk till inlägg 6 december 2010

Glöggkräm med pepparkaksströssel

Av spettan - 6 december 2010 12:30


20 portioner


7,5 dl creme fraiche

1 dl glögg

1 dl florsocker

5 pepparkakor


20 snapsglas eller liknande små glas


Vispa creme fraichen med en elvisp i några minuter tills den tjocknar.

Tillsätt glögg och florsocker och fortsätt vispa en stund till.

Ställ in i kylen i ca 1 timme.

Rör om krämen lite.

Fördela krämen i glasen.

Smula pepparkakorna och strö över krämen.



Receptet kommer från www.blossa.se

 
 
Ingen bild

Birgitta

6 december 2010 22:18

Oj så mycket gott. Kan man få några dagar till? Bästa adventskalendern på länge!

 
Ingen bild

Spettan

7 december 2010 19:08

Vad vill du ha efter laxen?

 
Ingen bild

Birgitta

7 december 2010 19:24

Sill? tänker prova ett recept ur Allt om mat. Italiensk sill! Med soltorkade tomater och Basilika bl.a Har du några på lut?

 
Ingen bild

Spettan

9 december 2010 18:46

Glöggsillen finns under Gott till jul från i fjol. Men nog kan jag fixa lite sillinläggningar. Soltorkade tomater i sillen, låter sådär. Men det kan vara bättre än väntat, spännande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards