Direktlänk till inlägg 13 december 2010
4-8 portioner - Tid 30 minuter och marinering ett dygn
Ingredienser:
1 burk inläggningssill (420 g)
4 msk gräslök skivad
4 msk dill hackad
1 rödlök skivad
1 lagerblad i bitar
10 kryddpepparkorn grovt krossade
4 kryddnejlikor krossade
1 morot i tunna skivor
rivet eller strimlat skal från en apelsin (endast det orange)
Apelsinlag:
1,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl strösocker
saften av 1 stor apelsiner
Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.
Varva sill, gräslök, dill, rödlök, morötter, apelsinskal och kryddorna i en stor burk med lock.
Koka lagen tills sockret löst sig.
Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|