spettan

Direktlänk till inlägg 14 december 2010

Sherrysill

Av spettan - 14 december 2010 12:30

4-8 portioner - Tid 30 minuter och 24 timmars marinering


Ingredienser:

1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer, i bitar 

1 rödlök i skivor

1 purjolök i skivor

1 morot i slantar

0,5 dl hackad dill


Lag:

1,5 dl vatten

0,5 dl ättiksprit (12%)

1,5 dl strösocker

0,75 dl sherry

1 lagerblad

5 hel nejlika

2 tsk gult senapsfrö

2 tsk krossad kryddpeppar

1 tsk krossad korianderfrö


Koka alla ingredienser till lagen i en rostfri kastrull tills sockret är löst.

Varva sill och grönsaker i en glasburk med lock. Slå på den kalla lagen och låt stå i kylen ett dygn innan servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards