Alla inlägg under december 2010
Nu tror jag att alla julklappar är klara. Har inte hittat allt jag hade tänkt mig. Men det är två dagar kvar till självaste julafton, så än hinns det med. Har faktiskt en tradition att alltid gå ut och shoppa det sista lilla extra på självaste julafton. Det är betydligt lugnare att julhandla i sista minuten. Sen efter nyår så väntar rean och då blir det shoppa av!
För första gången har jag köpt ett årskort av SL. Innan har jag köpt säsongskort, så skillnaden är inte så stor, ett köp istället för fyra. Men nu dröjer det ett helt år innan jag behöver tänka på det.
På lunchen hann jag så otroligt mycket, på ynka femtio minuter. Visserligen hade jag en inköpslista. Det blev tre julklappar, besök i fem affärer och en rask promenad i snömodden till jobbet. Varför är det julen som gör mig effektiv - önskar det vore jul lite oftare. Tänk vad jag skulle få mycket gjort.
... Pepsodent White Now - Så här bra ska den vara:
Ger vitare leende omedelbart
Pepsodent White Now är en ny tandkräm för alla som vill ha vitare tänder på en gång.
Tandkrämen ger resultat redan efter första borstningen genom att den åstadkommer en optisk effekt som gör att tänderna ser vitare och mer glänsande ut.
Pepsodent White Now ger även en långvarig och gradvis whitening-effekt ju mer man använder den.
Dessutom fungerar den utmärkt som vanlig tandkräm för daglig användning
Produkten innehåller fluor.
Har inte sett att jag skulle fått vitare tänder efter en veckas användning. Men jag gillar att tänder och tunga blir härligt blå med mycket skum. Så vare sig jag får vitare tänder eller inte så kommer jag fortsätta använda den.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
4 dl krossad cornflakes
1 dl hackade valnötter
1 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2 msk Dansukker Ljus Sirap
Topping
150 g Odense nougat
Blanda cornflakes, valnötter, vetemjöl, bakpulver, muscovadoråsocker och vaniljsocker i en skål.
Smält matfettet och tillsätt detta samt sirapen och blanda väl.
Tryck ut massan i en form 20 x 30 cm.
Grädda nougatcrispen mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.
Hyvla kylskåpskall nougat över kakan medan den är varm.
Låt svalna i kyl.
Skärs i rutor.
Receptet kommer från www.dansukker.com.
ca 50 st.
Ingredienser
50 g smör
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Glasyr
200 g ljus choklad
25 g kokosfett
Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och koka i 5 minuter.
Tillsätt kokosflingorna.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå kallt.
Skär ut i små bitar.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn.
Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Receptet kommer från www.dansukker.com.
ca 25 stycken
Ingredienser
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
50 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Smält nougaten över vattenbad.
Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan.
Tillsätt rörsockret och blanda väl.
Blanda i mandeln.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan.
Låt stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.
Receptet kommer från www.dansukker.com.
Ingredienser
200 g sötmandel
2 dl Dansukker Rörsocker Flor
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 äggvita
Skålla och skala mandlarna.
Blanda flor- och rörsocker i en skål.
Lägg äggvitan i en annan skål och slå sönder den med en gaffel.
Doppa mandlarna i äggvitan och därefter i sockerblandningen.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150° och rosta mandlarna i cirka 35 minuter.
Stäng av ugnen men låt mandlarna vara kvar tills de har svalnat.
Receptet kommer från www.dansukker.com.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|